Rólunk
Pár gondolat magunkról...

2002-ben vásároltuk az első BRIT cicánkat. Ezt hosszas előkészület előzte meg olyan téren, hogy milyen a számunkra ideális fajta. Nekem gyermekkori álmom volt, hogy egyszer úgy éljek, hogy "sok" macska vegyen körül. A kiválasztásnál fontos szempont volt a rövid szőr és hogy a macska igazán macskásan nézzen ki. Megjelenésénél, természeténél fogva a BRIT volt a lehető legjobb választás. Ez a fajta egy igazán kedves, csodálatos küllemű és jellemű, barátságos társ.

Ekkor kerestünk egy tenyésztőt akitől egy szép kis colourpoint cicát vásároltunk. A cicánk sajnos csak egy hónapig lehetett a kedvencünk, mert egy a tenyésztőtől magával hozott igen súlyos, mondhatni gyógyíthatatlan betegségben (FIP) elpusztult. Ekkor én teljesen összetörve úgy döntöttem, hogy több cicám nem lesz, mert a csalódás rendkívül megviselt.
Később pár hónap elteltével a családom és a barátaink ösztönzésére a férjemmel úgy döntöttünk, annak érdekében, hogy minél kevesebb macskabarátot érjen hasonló csalódás az idő közben kedvenccé vált fajta tenyésztésébe kezdünk.

Ezt követően ismét egy macska keresésébe kezdtünk, de immár tudatosan kiváló minőségű, a tenyésztési céloknak megfelelő cica vásárlása volt a cél. 2003. áprilisában sikerült megvásárolni egy gyönyörű szép és egészséges kék-fehér bicolour, majd később egy lila színű nőstény cicát. Ezek a cicák mostanra felnőttek és büszkén elmondhatjuk, hogy mind a hazai, mind a környező országokban rendezett kiállításokon igen szép eredményeket és sikereket tudhatnak magukénak.

Talán a kezdeti csalódásból is tanulva rendkívül nagy figyelmet fordítunk a cicák egészségügyi ellenőrzésére, és legfőképpen a higiéniára, amivel a legtöbb betegség megelőzhetővé válik.
Nálunk évente egy cicától csak egy alom születik, amelyet csak személyes megismerés után, a cicákról hozzánk hasonlóan gondolkodó szerető gazdinak adunk. Minden cicára egészségügyi garanciát vállalunk.

Minden macskabarátnak kellemes időtöltést kívánunk honlapunkon!

Hegedüs Helga